Wordpress Güvenlik Güncellemelerinde Neler Yapılır?

. CDN sistemi kurulumu ise site güvenliği ve hızlandırması sağlanacak ( Cloudflare )

Global güvenlik ve site optimizasyon girişimi olan Cloudflare üzerinde siteniz kaydedilecek. İşaretli alanda bildirildiği gibi web sitesinin hızına katkı sağlanır ve gelen trafiğin öncelikle güvenlik açısından da kontrolü sağlanır.

Bu işlemler için domain ve hosting yönetiminize erişim gerekecektir. İsterseniz siz paneli açtıktan sonra biz bağlanabilir ve sizin bilgisayarınızda işlem yapabiliriz. Ya da Turhost bilgilerinizi iletirseniz biz de işlemleri yürütebiliriz.


. Admin girişinin linki değiştirilecek

Normalde handeakin.com/wp-admin üzerinden giriş sağlıyorsunuz. Bu bilinen standart bir wordpress paneli linki olduğundan kötü niyetli saldırılarda dezavantaj oluşturuyor. O yüzden giriş linki değiştirilecek ve sizinle paylaşılacak. Kötü niyetli saldırı yapanlar bu giriş linkini bilemeyecekleri için giriş denemesi yapamayacaklar.

 

. Admin girişi için Google captcha koruması sağlanacak

Site ziyaretlerinde ve özellikle admin girişini korumak için ek bir güvenlik olarak Google koruması eklenecek. Aşağıda örneği olduğu gibi admin girişinin korunduğu Google tarafından bildirilecektir.

 

. Site için 2 adet genel güvenlik sistemi ve firewall yapılandırılacak

Güvenlik modülleri kurularak ayarları yapılacaktır. Ardından tam bir sistem taraması yapılacaktır. Sonraki süreçte de kötü niyetli saldırılar otomatik olarak engellenmekle beraber rutin kontrollerimizde otomatik engellemeden kaçan bir saldırı varsa manuel olarak bloklama yoluna gidilecektir.

 

.Güvenlik sistemi ile sitenin tam bir güvenlik taraması yapılacak. Böylece halihazırda bir zararlı yazılım bulunup bulunmadığı araştırılacak. Zararlı kod tespit edilirse giderilmesi için çalışma yapılacak. Giderilmesi imkansız bir durum oluşmuşsa bulaşmanın olduğu modülü devre dışı bırakarak alternatif bir çözüm istişare edilecektir.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?